1) همانگونه که مستحضرید مدتهاست در جهان اسلام با پدیده ای مواجه هستیم که برخی افراد با عنوان مفتی یا صاحبنظر و یا عناوین مشابه دیگر، افراد یا گروه هایی دیگر در جهان اسلام را به کفر و الحاد و عناوین منفی دیگر مورد خطاب قرار می دهند و متعاقب این اظهارنظرها، افراد یا گروه هایی به خشونت متوسل شده و مبنای اقدام خود را نظرات دینی مربوطه اعلام می دارند. بنظر شما از حیث حقوقی و فقهی اظهارنظرهای یادشده چه عنوانی پیدا می کند؟ آیا برابر موازین حقوق بین الملل چنین بیاناتی مجاز است یا با ممنوعیت روبروست؟ به هر صورت، تعهدات حقوقی دولت ها در این زمینه چیست؟
2) در سطح بین المللی چه سازوکارهایی مسئولیت دارند تا در قبال فتاوی یا اقدامات تکفیری واکنش فعال اتخاذ نمایند و از صلح و امنیت و همبستگی نوع بشر صیانت کنند؟
3) در روزهای اخیر برخی اقدامات مشمئز کننده از سوی بعضی گروه های تکفیری در سوریه و اردن بوقوع پیوست. این اقدامات در چارچوب موازین بین المللی حقوق بشر و حقوق بین المللی بشردوستانه خصوصاً در تحلیل وضعیت مخاصمه مسلحانه داخلی چه توصیفی پیدا می کنند و عواقب حقوقی نقض قواعد بین المللی ذیربط چیست؟
4) چه راهکارهایی برای مواجهه با فتاوی یا اقدامات تکفیری پیشنهاد می دهید؟ خصوصاً مواردی که جامعه حقوقی و فقهی می توانند و مناسب است